Desserter
Syltet grønnsaker
Beskrivelse: Sursøte grønnsaker
Porsjoner/Mengde: 8 porsjoner
Oppbevaring/Lagring: Kjøleskap
Holdbarhet: Kjøl: 12 mnd. I lukkede beholdere(hermetisering) Fryser: Ikke egnet
Tid: Middels rask – 45.min
Annen informasjon: Passer godt til fisk, kjøtt og i salater
Utstyr
O Vekt
O Desilitersmål
O Fjøl
O Kniv
O Kjele
O Boks/glass til oppbevaring
Ingredienser
Velg økologisk om tilgjengelig;)
O Rødløk – 150 gr
O Gulrot – 150 gr
O Blomkål – 150gr
O Fennikel – 150 gr
O Aspargesbønner – 100 gr
O Vann - 2 dl
O Sukker – 2dl
O Hvitvin – 1 dl
O Eddik 7%, eplecider - 2 dl
O Pepper, sort, hel - . ts
O Laurbærblad – 1 stk
Egne notater
Fremgangsmåte
1. Kok opp alle ingrediensene i en kjele (Ikke aluminiums kjele, den reagerer med
eddiken- Vond smak, uønsket farge og aluminium i maten;(
2. Skrell og kutt grønnsakene i passe biter
3. Kok opp alle grønnsakene i denne rekkefølgen
a. Blomkål (5 minutter)
b. Gulrot (4 minutter)
c. Rødløk (2 minutter
d. Aspargesbønner (5 minutter)
4. PS. Det kan være nødvendig å etterfylle litt vann under kokingen!
Grønnsakene blir mer og mer smaksrik fra dag 2 i laken. Skal du oppbevare grønnsakene
lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på kokende lake til det dekker. Skru på lokk og
kok glasset i kjele med vann i 10 minutter - Oppbevar kaldt. (Hermetisering)