Desserter

Cremebrulet

GRØNNSAKAR

Syltet grønnsaker

Beskrivelse: Sursøte grønnsaker

Porsjoner/Mengde: 8 porsjoner

Oppbevaring/Lagring: Kjøleskap

Holdbarhet: Kjøl: 12 mnd. I lukkede beholdere(hermetisering) Fryser: Ikke egnet

Tid: Middels rask – 45.min

Annen informasjon: Passer godt til fisk, kjøtt og i salater

Utstyr

O  Vekt

O  Desilitersmål

O  Fjøl

O  Kniv

O  Kjele

O  Boks/glass til oppbevaring

Ingredienser

Velg økologisk om tilgjengelig;)

O  Rødløk – 150 gr

O  Gulrot – 150 gr

O  Blomkål – 150gr

O  Fennikel – 150 gr

O  Aspargesbønner – 100 gr

O  Vann - 2 dl

O  Sukker – 2dl

O  Hvitvin – 1 dl

O  Eddik 7%, eplecider - 2 dl

O  Pepper, sort, hel - .  ts

O  Laurbærblad – 1 stk

Egne notater

Fremgangsmåte

1. Kok opp alle ingrediensene i en kjele (Ikke aluminiums kjele, den reagerer med

eddiken- Vond smak, uønsket farge og aluminium i maten;(

2. Skrell og kutt grønnsakene i passe biter

3. Kok opp alle grønnsakene i denne rekkefølgen

a. Blomkål (5 minutter)

b. Gulrot (4 minutter)

c. Rødløk (2 minutter

d. Aspargesbønner (5 minutter)

4. PS. Det kan være nødvendig å etterfylle litt vann under kokingen!

Grønnsakene blir mer og mer smaksrik fra dag 2 i laken. Skal du oppbevare grønnsakene

lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på kokende lake til det dekker. Skru på lokk og

kok glasset i kjele med vann i 10 minutter - Oppbevar kaldt. (Hermetisering)


Stig Lieberg