I restauranten til Nordraak gjenskaper vi de beste måltidsopplevelsene fra våre matreiser, som oftest er fra de små, sjarmerende og bortgjemte perlene som bare lokalbefolkningen kjenner til.

Flere av disse stedene har felles bordsetting- og servering
, dette er også noe som har inspirert oss.
Hos oss starter alle middagsmåltider i felleskap.

Vi søker alltid etter naturlige og rene råvarer som er produsert av mennesker med lidenskap og kjærlighet for det de holder på med. 

Vi mener at det å spise så rene- og naturlige råvarer som mulig, spise variert, følge sesongene og ikke minst, spise sammen, er helt avgjørende faktorer for en frisk og morsom hverdag.

For oss handler det om kjærlighet, kjærlighet til menneskene og til råvarene.

 
 
 
DSCF0299.jpeg
_F2A9129.jpeg
 
 

Stig Lieberg

Det hele startet da jeg var med mamma på delikatessebutikken på torvet i Kragerø. Jeg var kanskje 7-8 år. Jeg husker det enda, de gode luktene, de flotte fatene, kølappen, og ikke minst smaken av nylaget italiensk salat.

Min første oppskrift fant jeg hjemme i en håndskrevet kokebok som mamma hadde. Det var en utrolig mestringsfølelse da jeg serverte pannekaker for første gang. Ubeskrivelig.

Mye av inspirasjonen kommer hjemmefra og senere fra min tid på ærverdige Grand Hotel- og Hotel Bristol i Oslo. Dette førte meg videre på en spennende mat- og vinreise.

Det var etter at jeg kom hjem igjen til Kragerø i 1999, og var så heldig å få være med å etablere Tollboden Restaurant sammen med Andreas Tanberg, at jeg virkelig fikk øyne opp for hva som skulle til for å skape minnerike måltidsopplevelser.


 
Omstillingsprogrammet - Foto-Haakon Sundbø-10.jpeg